Wie wij zijn


Het ITIP Dreamteam is een onderdeel van ITIP School voor leven en werk en bestaat uit Bas Klinkhamer, Nanske Kuiken, Esther van Nieuwburg en Mariëlle Borst. 

Vanuit een gezamenlijke passie voor dromen als prachtige bron van hulp en inspiratie, delen wij op dromenuitleg.nl onze expertise via een aanbod aan blogs, boeken, opleidingen én persoonlijke reacties op dromen van lezers.

Wil je meer informatie over onze activiteiten rond dromen of over onze opleidingen, neem dan een kijkje op www.itip.nl of neem contact op met Nanske Kuiken nanske@itip.nl. Je kunt ook bellen met kantoor van ITIP School voor leven en werk, telefoonnummer 0575 510850.

Neem ook eens een kijkje op onze Facebook pagina Dromen en Nachtmerries.

Mooie dromen gewenst!

Bas, Nanske, Esther, Mariëlle

3 gedachten over “Wie wij zijn

 1. Ik wil graag een droom vertellen van afgelopen nacht. het is een herhalende droom die ik in de tijd vaker droomde, elke keer vanaf een hotel of luchthaven en ik ben zoekende naar de plek van vertrek, ik kom altijd te laat en haal het vliegtuig niet, of op het nippertje.

  Nu droomde ik als volgt:
  Ik word te laat wakker en moet alles nog inpakken. Ook de spullen van het kleine kindje dat ik bij mij heb. Ik kom aan op het vliegveld en loop door allerlei gangen en ga met liften en vind het niet waar ik moet zijn. Dan kom ik bij een kamer waar de deur p.o. open gaat, ik vraag aan de vrouwen die daar zijn naar de weg naar de vliegtuigen. Een van hen zegt, kom maar mee naar dit kamertje. Ik vraag is dat de goede kant op dan? Ze zegt “kom maar”. Ik ga mee het kamertje in en daar staat een groot apparaat met een plateau er aan. Zij zegt kom maar hierop staan dan zorg ik dat alles goed komt, dan gaat alles weer beter. Ik vraag kom ik dan waar ik moet zijn? Kom maar zegt zij, dan kijk ik naar het kindje en doe niet wat zij vraagt, ik vertrouw niet op wat zij zegt en vermoed iets onveiligs. .. dit is het einde.

  1. Hallo Ellis,

   Leuk jou weer eens hier te treffen, ik kan me jouw droom over die auto nog herinneren!

   Als je regelmatig droomt dat je op reis allerlei moeilijkheden tegenkomt, is het altijd goed om je af te vragen of de doelen die je in het dagelijks leven nastreeft goed genoeg bij je passen. Als de bestemming die je in je leven nastreeft goed bij je past, laat dit type droom vaak zien wat voor soort obstakels je in het dagelijks leven ook tegenkomt bij het nastreven van jouw doelen.

   In jouw geval schetst de droom een beeld van vrouwen die jou helpen je weg te vinden, maar waar jij een onveilig gevoel bij krijgt. Je beweegt in de droom heen en weer tussen vertrouwen op die vrouwen en vertrouwen op jezelf, maar je vertrouwt uiteindelijk alleen op jezelf. Herken je daar iets van?

   En nog een laagje dieper: herkent het kind in jou daar iets van? Je droomt volgens mij namelijk niet voor niets dat je een klein kindje bij je hebt. Dit kindje representeert denk ik het kleine kind in jouzelf. Goed dat je haar meeneemt op reis en wilt zorgen dat jullie veilig zijn, want nu je volwassen bent is het ook aan jou om daar voor te zorgen. Het feit dat er in deze droom alleen vrouwen voorkomen is denk ik ook niet toevallig en deed me denken aan wat je me de vorige keer schreef over je moeder.

   Als je doelen die je in het leven nastreeft eigenlijk niet bij je passen, zijn de obstakels uit de droom bedoeld om je op je schreden te laten terugkeren en jou te laten reflecteren op een doel dat beter bij je past. Als dromer voel je vaak direct wat op jou van toepassing is.

   Ben benieuwd hoe dit voor jou is Ellis!
   💚-groet,
   Marielle

   1. Ha Marielle, dank voor je reactie en uitleg van mijn droom, fijn dat ik jou hier weer tref. Ik heb er wat over moeten nadenken: Gaat dit over de huidige stappen die ik in mijn leven zet of over de dingen die mij nog steeds belasten door oude pijn van vroeger en hoe ik daardoor onzeker in het leven ben blijven staan. Hebben ze te maken met mijn oude angsten die mijn leven voor een groot deel bepaald hebben, waardoor ik alleen op mij zelf vertrouw en daardoor ook feitelijk en gevoelsmatig alleen in het leven sta. Mijn moeder is er niet meer, maar ik heb het nog steeds te doen met vrouwen in mijn leven waar ik niet op vertrouw of waar ik zelfs bang en nerveus van word en weer in mijn oude conflictvermijding terecht kom. Het gaat te ver om hier op deze site verder over te vertellen. Liefs en dank Ellis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s