Wat betekent mijn droom?

Wat jouw droom betekent kun je niet uit een droomwoordenboek halen. Iedereen heeft namelijk een persoonlijke droomtaal. Ben je benieuwd naar een specifieke droom die je hebt gehad? Ons ‘Dreamteam’ staat voor je klaar!

Maandelijks zijn er meerdere begeleiders of oud leerlingen van de ITIP dromenopleiding die je te woord kunnen staan.

Deze maand zijn dat:

Wim Kaizer | wim@kaizer.nl |  06 435 073 13

Idelette Folkersma | idelette.folkersma@hofstede.be | 0032 477 799 994

Esther van Nieuwburg | esthervannieuwburg@gmail.com | 06 875 226 10

Olivia Somer | oliviasomer@gmail.com | 06 126 259 16

Ze helpen je om contact te maken met de symbolen en de energie in de droom. Zo kom je zelf tot inzicht over wat jouw droom betekent.

Heb je over een specifiek onderwerp gedroomd, bijvoorbeeld over een huis, een auto of iets anders waar we op deze site blogs over geschreven hebben? Dan kan je onderaan het blog in kwestie je eigen droom posten. Wij zorgen dat je een reactie krijgt van één van de droomexperts van het ITIP ‘Dreamteam’.

10 gedachten over “Wat betekent mijn droom?

 1. Ik heb de hulp van Sandra ingeroepen voor de ‘enge’ dromen van mijn zoontje van 5. Sandra heeft mij tips gegeven over hoe ik deze dromen kan aanpakken. Ze heeft me net dat verhelderend inzicht gegeven om zo, samen met mijn zoontje, aan de slag te gaan met de dromen. Door het bespreekbaar te maken met mijn zoontje heeft hij op dit moment geen ‘enge’ dromen meer. Hij neemt voortaan een knuffel mee naar bed en samen met deze knuffel kan hij alles aan. Ik heb van Sandra geleerd om niet met de dromen van mijn zoontje om te gaan als zijnde “het is maar een droom”. Alleen al het feit dat mijn zoontje zich nu serieus genomen voelt in zijn gevoelens over zijn dromen, heeft het probleem eigenlijk al opgelost.
  Bedankt Sandra! Je hebt me echt geholpen! Hopelijk geniet je nog lang na van onze bos bloemen!

 2. Ik droomde dat er mensen probeerde in te breken
  Hele gemene gezichten of bedekt en er was er 1 bij met een mes
  Die me pijn wilde doen.
  Ik schrok wakker en durfde niet meer te slapen.

 3. Ik heb nu volgens mij voor de 2e keer een droom. Ik woon zelf in een appartementje op de begane grond met nog 2 appartementen boven mij (wat overigens oude appartementjes zijn uit 1932). Ik droom dat het op instorten staat terwijl ik binnen ben. Wel heb ik nog de tijd om al m’n spullen naar buiten te halen. Overigens lijkt de binnenkant van het appartement op m’n huidige appartement, maar de spullen die naar buiten zijn getild, daar lijkt het niet op de buitenkant/straat van mijn huidige appartement. Het instorten zelf maak ik niet mee, want dan ben ik al wakker. Wat kan dit betekenen?

  1. Hallo Sharon,
   Dank voor je droom. Dromen over huizen (of in dit geval een appartement) gaan meestal over onszelf. Over hoe het met ons is gesteld.
   Mijn eerste vraag aan jou is dan ook: Heb je het gevoel dat je op instorten staat?
   De droom laat verder zien dat je nog tijd hebt om spullen naar buiten te brengen.
   Zoals ik het zie tijd om schoon schip te maken; om dat wat niet van jou is op te ruimen ofwel los te laten.
   Kijk eens naar hoe het met je gaat op dit moment. Herken je hier iets van? Ik hoor het graag.
   Hartelijke groet, Esther

  2. Ik heb gedroomd dat het huis van de buren en het lege stuk perceel aan de overkant in brand stonden. Raar genoeg was ik vrij kalm. Wat planten in m’n tuin stonden in de fik. Ik heb de brandweer gebeld en zij reden langs, maar deden niks. Ik riep ze nog, maar kreeg terug: Het is ok… Ik was nog steeds kalm. Het enige waar ik mij zorgen om maakte, was dat de brand bij mijn huis zou komen… Ik ben toch erg benieuwd naar wat dit allemaal betekent

   1. Hallo Monique,

    Bedankt voor het delen van je droom. Als ik je droom zo lees vraag ik me af of er in jouw dagelijks leven (in jouw directe omgeving) een potentieel bedreigende ontwikkeling gaande is, waarvan jij je zorgen maakt dat dit steeds dichter bij zal komen en uiteindelijk ook jouzelf zal raken? In de droom staan enkele planten in jouw eigen tuin immers al in brand.

    Ik vind het ronduit fascinerend dat je in de droom onder dit alles zo kalm blijft, dus dat roept bij mij de vraag op of je in je dagelijks leven wel wat meer of wat minder van deze kalmte zou kunnen gebruiken? Als je in het dagelijks leven wel wat meer kalmte zou kunnen gebruiken laten de brandweermannen uit de droom je misschien weten dat het om jou heen meer ok is dan jij denkt.

    Als je in je dagelijks leven wel wat minder kalmte zou kunnen gebruiken (bijvoorbeeld omdat je dan eerder ingrijpt in een situatie ipv het te laten gebeuren), dan zou het kunnen zijn dat die brandweerlieden staan voor het deel van jou dat niet ingrijpt, terwijl er toch vlak naast jou een gevaarlijke situatie is ontstaan. Herken je hier iets in? Ben heel benieuwd wat er bij jou naar boven komt als je dit leest!

    Hartelijke groeten,
    Marielle

  1. Hoi Carien
   Herken je dat ook in je dagelijkse leven? Dat je in het openbaar moet (op)treden en geen tekst hebt? Dat je niet weet wat je moet zeggen? En hoe voel je je daarbij?
   Esther

 4. De droom die mij het meeste bijgebleven is en waarvan ik huilend wakker werd droomde ik ongeveer 5 jaar geleden. Ik zag mijzelf op mijn sterfbed. Mijn moeder die al 32 jaar geleden overleden is was bij mij. In mijn droom werd ik de volgende dag wakker en vroeg aan mijn moeder of ik nog steeds leefde. Ze zei tegen mij dat mojn lichaam de vorige avond was “opgehaald” en dat ik inmiddels was overleden.
  Ik werd midden in de nacht huilend wakker.
  De volgende ochtend wist ik gelijk wat mijn droom betekende. Dood staat voor een nieuw begin.
  Een jaar later was ik gescheiden en twee jaar later ontmoette ik mijn huidige vriend waarmee ik dolgelukkig ben.

  1. Dag Lucia,
   Wat zal het je een kracht (en wellicht ook troost en dankbaarheid) geven dat je moeder, ondanks het feit dat ze 32 jaar geleden overleden is, voor jou toch zo voelbaar aanwezig is geweest bij deze belangrijke overgang in jouw leven!
   ❤️
   Marielle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s