Wat betekent mijn droom?

Wat jouw droom betekent kun je niet uit een droomwoordenboek halen. Iedereen heeft namelijk een persoonlijke droomtaal. Ben je benieuwd naar een specifieke droom die je hebt gehad? Ons ‘Dreamteam’ staat voor je klaar!

Er zijn meerdere begeleiders of oud leerlingen van de ITIP dromenopleiding die je te woord kunnen staan.

Deze periode zijn dat:

Wim Kaizer | wim@kaizer.nl |  06 435 073 13

Idelette Folkersma | idelette.folkersma@hofstede.be | 0032 477 799 994

Esther van Nieuwburg | esthervannieuwburg@gmail.com | 06 875 226 10

Olivia Somer | oliviasomer@gmail.com | 06 126 259 16

Ze helpen je om contact te maken met de symbolen en de energie in de droom. Zo kom je zelf tot inzicht over wat jouw droom betekent.

Heb je over een specifiek onderwerp gedroomd, bijvoorbeeld over een huis, een auto of iets anders waar we op deze site blogs over geschreven hebben? Dan kan je onderaan het blog in kwestie je eigen droom posten. Wij zorgen dat je een reactie krijgt van één van de droomexperts van het ITIP ‘Dreamteam’.

13 gedachten over “Wat betekent mijn droom?

 1. Ik heb nu volgens mij voor de 2e keer een droom. Ik woon zelf in een appartementje op de begane grond met nog 2 appartementen boven mij (wat overigens oude appartementjes zijn uit 1932). Ik droom dat het op instorten staat terwijl ik binnen ben. Wel heb ik nog de tijd om al m’n spullen naar buiten te halen. Overigens lijkt de binnenkant van het appartement op m’n huidige appartement, maar de spullen die naar buiten zijn getild, daar lijkt het niet op de buitenkant/straat van mijn huidige appartement. Het instorten zelf maak ik niet mee, want dan ben ik al wakker. Wat kan dit betekenen?

  1. Hallo Sharon,
   Dank voor je droom. Dromen over huizen (of in dit geval een appartement) gaan meestal over onszelf. Over hoe het met ons is gesteld.
   Mijn eerste vraag aan jou is dan ook: Heb je het gevoel dat je op instorten staat?
   De droom laat verder zien dat je nog tijd hebt om spullen naar buiten te brengen.
   Zoals ik het zie tijd om schoon schip te maken; om dat wat niet van jou is op te ruimen ofwel los te laten.
   Kijk eens naar hoe het met je gaat op dit moment. Herken je hier iets van? Ik hoor het graag.
   Hartelijke groet, Esther

  2. Ik heb gedroomd dat het huis van de buren en het lege stuk perceel aan de overkant in brand stonden. Raar genoeg was ik vrij kalm. Wat planten in m’n tuin stonden in de fik. Ik heb de brandweer gebeld en zij reden langs, maar deden niks. Ik riep ze nog, maar kreeg terug: Het is ok… Ik was nog steeds kalm. Het enige waar ik mij zorgen om maakte, was dat de brand bij mijn huis zou komen… Ik ben toch erg benieuwd naar wat dit allemaal betekent

   1. Hallo Monique,

    Bedankt voor het delen van je droom. Als ik je droom zo lees vraag ik me af of er in jouw dagelijks leven (in jouw directe omgeving) een potentieel bedreigende ontwikkeling gaande is, waarvan jij je zorgen maakt dat dit steeds dichter bij zal komen en uiteindelijk ook jouzelf zal raken? In de droom staan enkele planten in jouw eigen tuin immers al in brand.

    Ik vind het ronduit fascinerend dat je in de droom onder dit alles zo kalm blijft, dus dat roept bij mij de vraag op of je in je dagelijks leven wel wat meer of wat minder van deze kalmte zou kunnen gebruiken? Als je in het dagelijks leven wel wat meer kalmte zou kunnen gebruiken laten de brandweermannen uit de droom je misschien weten dat het om jou heen meer ok is dan jij denkt.

    Als je in je dagelijks leven wel wat minder kalmte zou kunnen gebruiken (bijvoorbeeld omdat je dan eerder ingrijpt in een situatie ipv het te laten gebeuren), dan zou het kunnen zijn dat die brandweerlieden staan voor het deel van jou dat niet ingrijpt, terwijl er toch vlak naast jou een gevaarlijke situatie is ontstaan. Herken je hier iets in? Ben heel benieuwd wat er bij jou naar boven komt als je dit leest!

    Hartelijke groeten,
    Marielle

  1. Hoi Carien
   Herken je dat ook in je dagelijkse leven? Dat je in het openbaar moet (op)treden en geen tekst hebt? Dat je niet weet wat je moet zeggen? En hoe voel je je daarbij?
   Esther

 2. De droom die mij het meeste bijgebleven is en waarvan ik huilend wakker werd droomde ik ongeveer 5 jaar geleden. Ik zag mijzelf op mijn sterfbed. Mijn moeder die al 32 jaar geleden overleden is was bij mij. In mijn droom werd ik de volgende dag wakker en vroeg aan mijn moeder of ik nog steeds leefde. Ze zei tegen mij dat mojn lichaam de vorige avond was “opgehaald” en dat ik inmiddels was overleden.
  Ik werd midden in de nacht huilend wakker.
  De volgende ochtend wist ik gelijk wat mijn droom betekende. Dood staat voor een nieuw begin.
  Een jaar later was ik gescheiden en twee jaar later ontmoette ik mijn huidige vriend waarmee ik dolgelukkig ben.

  1. Dag Lucia,
   Wat zal het je een kracht (en wellicht ook troost en dankbaarheid) geven dat je moeder, ondanks het feit dat ze 32 jaar geleden overleden is, voor jou toch zo voelbaar aanwezig is geweest bij deze belangrijke overgang in jouw leven!
   ❤️
   Marielle

 3. Ik droom de laatste tijd erg veel. Vannacht onder andere gedroomd dat ik samen met mijn vriend en zijn vrienden onderweg was of op een vakantie was. Ineens zaten we in het vliegtuig om op te stijgen richting Nederland weer. Het vliegtuig stond nog stil. En op een gegeven moment was mijn vriend verdwenen. Al zn spullen lagen nog in het vliegtuig maar hij was weg. Toen ik hem probeerde te bellen kreeg ik niet zijn eigen voicemail maar de voicemail van zijn zusje. Niemand wist waar hij was en ik ben gaan zoeken en bellen maar niks.

  1. Hoi Amy
   Waar ik vooral benieuwd naar ben is hoe je wakker werd uit deze droom. Was je bang, verdrietig, ongerust, onzeker? Het gevoel waar je mee ontwaakt zegt veel over wat de droom betekent.
   Je zegt dat je veel droomt de laatste tijd. Vaak is dat een teken dat er zich iets roert in je leven dat een uitweg zoekt via je dromen. Wat is er gaande dat je zo rusteloos maakt? Dat je droomt over reizen en terugkeren? En over nog aan de grond staan terwijl je vriend al is “gevlogen”?
   Graag hoor ik van je, Esther

 4. Dag Esther,
  Volgens mij werd ik niet paniekerig wakker. Ik heb eerlijk gezegd geen idee waarom. Maar hoe je het zo beschrijft als op de grond staan terwijl mijn vriend al gevlogen is….. vind ik erg interessant. Wat kan dat zijn? Ook dat ik de voicemail van zijn zusje krijg terwijl ik hem probeer te bereiken.

  1. Hoi Amy
   Tja, wat kan dat zijn? Dromen uitleggen is helaas geen waarzeggen. Het is zoeken naar een betekenis, maar alleen jij kunt uiteindelijk zeggen waar het over gaat. Het is immers jouw droom. Ik geef je een paar opties om te onderzoeken:
   Misschien ben je regelmatig klaar om naar huis te gaan (na bv een feestje) en is je vriend nergens te bekennen? Misschien is dat niet zo, maar ben je er wel heel bang voor? Bang dat hij je achterlaat?
   En misschien gaat het helemaal niet over je vriend, maar over waar hij symbool voor staat. Wat is dat voor jou? Hoe zou je hem beschrijven?
   Dat je zijn zusje aan de lijn krijgt: Hoe ken je haar? Hoe zou je haar omschrijven? En in welk opzicht is dat anders dan hoe je je vriend ziet?
   Hopelijk kun je hier mee verder? Ik hoor het graag.
   Groetjes Esther

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s