Huizen in dromen

Veel mensen dromen over huizen merken we aan de vragen die we binnenkrijgen.
Dromen over een huis met een lekkend dak, over overstroomde kelders. Maar vaak ook over het ouderlijk huis terwijl dat misschien al jaren geleden is. Een huis correspondeert vaak met jouw eigen ‘behuizing’ over hoe je in het leven staat en hoe het met je gesteld is. In het artikel Huizen in dromen kun je er veel meer over lezen.

Bas Klinkhamer is tijdens de uitzending van Nachtlicht in gesprek met een mevrouw die over een huis droom met heel veel kamers.

Nachtlicht – een droom over iemand in een gebouw met heel veel deuren

Zelf gedroomd over een huis? Zet je droom op deze blog, dan kijken we met elkaar wat het betekent.

door Nanske Kuiken en Mirjam Tirion

Advertenties

8 gedachten over “Huizen in dromen

 1. Ja, klopt….ik droom de laatste tijd ook over een huis, of lekkage in een huis, de zolder van een huis, in een huis schuilen, enz.
  Hoe plaatst ik zo’n droom dan in dit blog?

 2. Ik droom ook vaak over een huis. Er komen veel mensen die allemaal willen blijven eten? Ik ga naar de supermarkt en koop veel eten. Thuisgekomen is de tas leeg. We zitten nooit gezellig aan tafel te eten. Deze mensen maken ook veel rommel die ik ook op moet ruimen. Ik ben blij als ik wakker word.

  1. Ha Jos, zo op het eerste gezicht heb je ongenode gasten in je huis. In ieder geval gasten waarmee het niet echt gezellig wordt en waarbij jij de rommel op moet ruimen. Je bent blij als je wakker wordt dus het is een situatie die je niet gelukkig maakt. Ik denk dat het kan gaan over hoe jijzelf te weinig stilstaat bij wat jij wilt. In de droom ga je meteen naar de supermarkt, niemand die ff gezellig meeloopt of je helpt. Dus de vraag is of je niet geneigd ben te snel klussen voor anderen op te knappen, te snel ja te zeggen zonder na te denken. Dat de droom dat toont.

 3. Opnieuw ben ik in een groot huis, met lichte grote kamers. Het huis is van mijn zus, heel modern en strak, weinig meubels, vooral in tinten wit, grijs en zwart. Ik ben er op bezoek. Het is er lekker warm, ik voel me redelijk op mijn gemak en het is gezellig, zo met mijn zus en zwager. Maar al die luxe (sauna in huis, keuken met de modernste apparatuur en een elektrisch houtvuur) vind ik toch wat overdreven…

  1. hoi Inge, het eerste wat er bij me boven komt is; sta jij jezelf genoeg toe om te genieten. Je bent nu in de droom in het huis van je zus. Maar stel dat je het zelf zou inrichten, hoe zou je het dan voor jezelf gezellig kunnen maken? Wat als jij een beetje over je grenzen zou gaan? Het is een licht huis. Meestal geeft dat aan dat het ook ‘licht’ van energie is.

 4. DROOM:
  Mijn vrouw en ik gaan de binnenkant van ons huis verven. Ik maak een plan hoe we het gaan aanpakken. Het lijkt me goed om het plan vast te leggen, zodat we later weten wat we gedaan hebben, welke kleuren we gebruikt hebben enzovoorts. Ik voel me vrolijk, rustig en vervuld.

  Betekenis:
  Binnenkant: Ik ben begonnen in een boek van Johan M. Pameijer (Nachtzicht) wat ik tot nu toe een matig boek vind. Eén term uit h. 1 vind ik wel mooi: dat het de auteur het steeds heeft over de ‘binnenkant’ van de persoonlijkheid.
  Ons huis: Dit associeer ik met onze werkelijkheid, ons territorium, onze manier van kijken en beleven van de werkelijkheid.
  Verven: Onderhoud en een ander kleurtje aanbrengen.
  Plan maken: Niet in het wilde(!) weg, maar gecontroleerd, overdacht.
  Vastleggen: Boek schrijven? Wil mijn onderbewuste dat ik mijn droomonderzoek opschrijf?

 5. Ik heb een droom gehad over een huis dat in mijn droom een extra huis van mijn ouders was. Echter zat mijn ex-vriend hierin samen met zijn ouders. Ik probeerde hem terug te krijgen in mijn droom tot op het moment dat ik zijn ex vriendin zag (in de tuin). Zijn moeder had geregeld dat zij er weer was. Ik ben toen naar de tuin gegaan en sloeg haar helemaal in elkaar. Vervolgens ben ik naar mijn eigen huis gegaan in mijn droom en heb huilend mijn moeder gebeld om vervolgens terug te gaan naar het nieuwe huis (een enorme villa) en mijn ex vriend en zijn familie linea recta het huis uit te sturen.De vader reageerde meteen of ze aub nog een maand konden blijven omdat ze dakloos waren. Ik hield vast aan mijn besluit en schreeuwde naar de moeder dat ze mij niet zo respectloos had moeten behandelen en dat ze het huis nu uit moeten.

  Dit was de droom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s