Dromen over inbrekers

‘Ik hoor een auto hard wegrijden, het raam staat open, mijn autosleutel is weg. Een dief is er met mijn auto vandoor.’ 

‘Er rammelt iets aan de deur. Ik weet, het is een inbreker. Met bonzend hart word ik wakker.’

Wat wil het zeggen, als je van inbrekers droomt?

Dromen over inbrkers

Laten we eerst naar het beeld kijken: In je huis waan je je veilig, woon je in je eigen sfeer. Er zitten muren om je huis en het heeft een voordeur die open en dicht kan. Je laat de ene mens wel binnen en de andere niet. Een dief doorbreekt dat alles. Hij (of zij) verschaft zich ongevraagd toegang tot jouw huis. Voor veel mensen is vooral het verlies van het gevoel van veiligheid de grootste schok, meer nog dan de verdwenen spullen. Een dief dringt binnen in jouw veilige cocon en overschrijdt daarmee een grens die belangrijk is voor jou. Zo is het in het dagelijks leven en zo is het in het nachtleven, de dromen.

Nu wordt het interessant om jezelf twee vragen te stellen:

1) Wie of wat probeert binnen te komen?

Daarbij kan het twee kanten op:

Bij jou horend

De inbreker vertegenwoordigt een element dat bij jou hoort. Het is een kracht die eigenlijk in jou huist, maar waarvan jij doet alsof dat niet zo is: omdat het niet bij je zelfbeeld past of omdat je bang bent voor de gevolgen als je dat element toelaat in je leven.

Als je droomt van een tijger die aan de deur klauwt, of een slang die naar binnen sluipt, een duistere figuur die aan het raam rammelt, kun je je afvragen: ‘welke karakteristieken heeft deze droomfiguur, wat maakt dat ik er bang voor ben? Wat, als ik die energie, die karakteristieken wel zou toelaten in mijn leven?’

De inbraak is in deze dromen een beweging naar persoonlijke heel worden: door die ongewenste elementen wel te erkennen als horend bij jou en een plaats te geven in ‘je huis’ wordt je meer wie je in wezen bent. En dàt, trouw te zijn aan wie je eigenlijk bent, brengt altijd meer kracht en levensvreugde.

Niet bij jou horend

De andere mogelijkheid is, dat de inbreker een element vertegenwoordigt dat niet thuishoort bij jou, maar waar jij wel mee te maken hebt. Er komt iets uit de buitenwereld op jou af en overschrijdt je grenzen. Soms weet je in dit soort dromen ook wie het is, die inbreker: je schoonmoeder, een collega, je ex, een vriend of vriendin. Soms is het een onbekende, of onzichtbare figuur. Vraag je af: wie of wat in mijn dagelijks bestaan overschrijdt een grens? Wie of wat neemt tijd, energie, aandacht of rust van mij weg, waar ik het eigenlijk niet wil?

Een gescheiden vrouw droomde dat haar ex steeds probeerde in te breken. Haar angst, het contact met haar kinderen te verliezen door de invloed die haar man op hen uitoefende, bleek terecht. De droom waarschuwde haar alert te zijn en niet toe te geven aan haar neiging alles te rooskleurig te bezien.

2) Is het sluip of braak?

Kan iemand in je droom gewoon naar binnen lopen/sluipen, of breekt hij de boel open? Dat is nogal een verschil. Het thema hierbij is hoe jij je afgrenst van anderen.

 • Hoe makkelijk laat jij de mening, de stemming, of de wens van een ander in jezelf toe?
 • Wat is je neiging als je een ongewenste situatie tegenkomt in contact? Leg je je er gemakkelijk bij neer, ga je de confrontatie aan? Wat voor oplossing zoek jij?
 • Laat je je gemakkelijk of juist niet beïnvloeden?

Vesting of vergietHier gaat het niet om een standaard die ‘goed’ of ‘fout’ is, maar wel om zelfkennis. Ga bij jezelf na, of het aan de orde is wat meer ‘hang en sluitwerk’ aan te brengen,
of om juist deuren en ramen wat verder open te zetten. (zie ook de blog: je huis, vesting of vergiet).

Soms is het fijn om in samenspraak met anderen te onderzoeken welke neigingen je kent en hoe je mogelijk over je grenzen laat lopen of hoe jouw kracht meer tot uiting kan komen. Het Persoonlijk Traject is een fijne plek om daarin stappen te zetten. Ook kun je natuurlijk je dromen sturen. Dan kijken we met je mee.

Door: Mirjam Tirion-Ietswaart

33 gedachten over “Dromen over inbrekers

 1. Ik droomde dat ik in de tuin vanalles hoorde, politie opbelde en dat er langs alle kanten gore types tevoorschijn kwamen die opgepakt werden. En ik zag alles van uit mijn slaapkamerraam die boven was. Wat wil dit zeggen??? Dit is zooo n rare droom

  1. Beste Eefje,
   Jijzelf bent in huis in je slaapkamer. Daar ben je veilig. Maar om je heen gebeurt van alles. De types werden opgepakt door de politie. Maar als je nu eens in de energie van de types zou gaan, je verplaatst in hen, wat voor energie is het dan? Zijn ze nieuwsgierig, bemoeizuchtig, onverzorgd… Dan kun je langs twee lijnen uit denken wat het kan betekenen; of het is zo dat in jouw leven er mensen om je heen zijn die niet goed voor je zijn, die verkeerde invloed hebben. Dan is het heel goed dat er paal en perk gesteld wordt. (in de droom door de politie). Maar je kunt ook zelf krachtig worden en zeggen dat het niet ok is. De andere uitleg is dat er krachten in jezelf huizen waar je af en toe door beslopen wordt. dan kan gaan om zware ‘vieze’ gedachten. Dit is meer een interne uitleg. Jij voelt zelf wel in welke hoek het zit. Veel succes.

 2. Zojuist heb ik het volgende gedroomd:
  Ik lag in bed te slapen, samen met mijn vriend. Opeens ging de slaapkamerdeur open. Maar het lukte mij niet om volledig wakker te worden. Ik kon niet duidelijk praten en ik kreeg mijn ogen ook niet open. Het was heel eng. Ik zag wel het licht vanuit de gang komen maar hoorde verder niemand. Ik viel weer half in slaap en werd toen “wakker” omdat er een persoon boven mij hing. Een onbekend persoon. Hij zei niets en zijn gezicht hing soort scheef. En toen werd ik echt wakker.
  Wat zou dit kunnen betekenen?
  Alvast bedankt! Stephanie

  1. Hallo Stephanie, wat je schrijft over dat het niet lukt om volledig wakker te worden (en dan bijvoorbeeld niet duidelijk kunnen praten en je ogen niet open kunnen krijgen) doet me denken aan bijzondere verschijnselen die wel eens optreden vlak voor het in slaap vallen of vlak voor het ontwaken. In dat schemergebied gebeurt het namelijk wel eens dat de reguliere ‘slaapverlamming’ (die er ’s nachts voor zorgt dat je de fysieke bewegingen die je in een droom maakt niet ook daadwerkelijk in je bed gaat uitvoeren, want dat zou hartstikke gevaarlijk voor jou en de gene die naast je ligt😃 zijn) al ‘aan’ gaat terwijl je nog niet helemaal in slaap gevallen bent (’s avonds) of nog ‘aan’ staat, omdat je nog niet helemaal wakker geworden bent (’s ochtends). In beide gevallen verkeer je letterlijk tussen waken en slapen en in die toestand (ook wel ‘halfslaap’ genoemd) kan je (gedurende een hele korte tijd) niet over al je lichamelijke functies beschikken zoals je dat overdag, als je helemaal wakker bent, wel kan. De toestand van ‘halfslaap’ kan gepaard gaan met hallucinaties (zoals jij beschrijft) en ook met spierschokjes (het gevoel dat je kan hebben als je per ongeluk van een stoepje valt dat je niet hebt gezien). Als je het ’s avonds hebt heet het een hypnagoog verschijnsel en als je het ’s ochtends hebt een hypnapomp verschijnsel, maar dit terzijde. Kan het zijn dat je dit hebt ervaren? Laat maar weten of dit je verder helpt! Hartelijke groet! Marielle

   1. Hoi Marielle,

    Bedankt voor je duidelijke uitleg. De droom was wel midden in de nacht (ik werd om 2 uur wakker en ben toen gaan checken of de deur wel goed op slot zat vanwege de inbreker in mijn droom), maar we hadden last van muggen dus ik sliep toch niet echt vast, denk ik. Maar het niet kunnen praten/niet uit mijn woorden kunnen komen heeft dus verder geen betekenis?
    Groetjes, Stephanie

   2. Hoi Stephanie,

    Als je het niet kunnen praten en je ogen niet kunnen openen in halfslaap hebt ervaren heeft het denk ik geen betekenis, maar als het bij een droom hoort, zou je de betekenis kunnen onderzoeken door je af te vragen welke associaties en gevoelens jij hebt bij die man met dat scheve gezicht en je zou ook kunnen kijken of en zo ja waar je het in je dagelijkse leven herkent dat je niet goed tot expressie kan komen als er iets gebeurt dat je spannend vindt.

    Helpt dit? Hartelijke groet!
    Marielle

   3. Ja, dat laatste is wel goed mogelijk. Ik loop namelijk bij een jobcoach om erachter te komen wat voor (ander) werk ik kan gaan doen. Dat is ook best spannend en nieuw en durf daar ook niet goed met anderen over te praten. Dus daar zou het mee te maken kunnen hebben.. Hartelijk dank! Ik ga ermee aan de slag 🙂

   4. Bedankt voor je droom en je aanvullende reactie Stephanie en heel veel succes in het proces dat je met je jobcoach aan het doorlopen bent!

 3. Hoi, ik droomde vannacht dat ik in de woonkamer was en ik naar de voordeur keek en daar was opeens een soort eng clownsgezicht door het raampje te zien en dat probeerde in te breken… Ik wist dat het te laat was om de politie te bellen en dus toen die dief eenmaal (vrij gemakkelijk) binnen was gekomen deed ik wat hij vroeg (hij had een pistool in zijn hand). Maar het bleek een onervaren en kleine jongen van een jaar of dertien te zijn, en ik ging al vrij snel aan de slag met hem te overmeesteren en aan het einde van mijn droom was dat gelukt. Dus eerst was het eng, toen hij zomaar verscheen bij het raam en binnenkwam, toen al minder eng toen ik spullen voor hem pakte om mee te nemen en toen hij klein en jong bleek te zijn was ík de meesteres van de situatie. Wat zou dit kunnen betekenen?

  1. Hallo Juliana
   Als iemand probeert in te breken in je huis kun je zeggen dat iemand over jouw grenzen gaat. Dat kan iemand zijn die je kent, maar in dit geval vermoed ik dat het over een deel van jezelf gaat. Iets wat wordt gesymboliseerd door het enge clownsgezicht. Als je aan dat eerste beeld denkt, die enge clown, hoe zou je die omschrijven? Dat zegt iets over dat wat misschien een deel van jou is, maar wat je niet erkent als deel van jezelf. Iets dat je hebt buitengesloten.
   Daarna verandert de inbreker in een kleine, onervaren jongen van een jaar of dertien. Het is interessant om terug te gaan naar jezelf op die leeftijd. Het kind dat jij was. Is er iets gebeurd toen wat de kleine jij heeft doen besluiten om die ander (het clownsgezicht en waar dat voor staat) als een soort masker te gaan dragen? Om de buitenwereld beter aan te kunnen?
   Als laatste de manier waarop je de clown “ontmaskert”. Dat doe je door hem te geven wat hij wil hebben. In je droom zijn dat spullen. Waar zouden die spullen in je wakkere leven voor kunnen staan? Wat heb jij (op) te geven om het kind dat je was weer te kunnen zien?
   Er straalt ook vertrouwen uit de droom, want die overgave maakt je meesteres van de situatie.
   Ik hoop dat bovenstaande je helpt bij je zelfonderzoek Juliana.
   Heb je nog vragen of wil je laten weten wat deze uitleg je heeft gebracht, dan hoor ik dat heel graag.
   Hartelijke groet Esther

   1. Bedankt! Ach ja mijn hele leven is een periode van veranderingen geweest, en vooral van assertiviteit opbouwen. Rond mijn dertiende was ik best onzeker geworden (want ja, hoogbegaafd in een niet-hoogbegaafde wereld) maar dat ben ik inderdaad steeds meer aan het overwinnen. Ik denk dat dat de betekenis is van mijn droom. Bedankt voor het snelle antwoord!

 4. Ik droom de laatste tijd (ongeveer al 4 keer hetzelfde thema), dat ik wakker word en dat er is ingebroken, terwijl ik sliep. 3x was de droom dat het in mijn huis was gebeurd, alle spullen waren weg behalve de tv meubel. Afgelopen nacht heb ik gedroomd, dat mijn hele tuin overhoop lag, al mijn tuinmeubelen weg waren, het tuinschuurtje opengebroken was en op dat moment kwamen er 2 oude mannen naar mijn tuindeur gerend. Deze heb ik snel op slot gedaan. En toen werd ik wakker. Zo vreemd.. haha.. maar ik vraag mij waar dit mee te maken heeft? Dat ik telkens droom dat er bij mij wordt ingebroken?

  1. Hoi Tessa,

   Dromen die vaker terug komen dragen een urgentie in zich. Alsof je steeds op je schouder wordt getikt van “Hee, even aandacht graag.” Jouw dromen over dat er ingebroken wordt zíjn nu dus echt aan de orde.

   Dromen over inbreken gaan vaak over het schenden van jouw grenzen. In jouw droom wordt echt je hele huis leeg gehaald en later ook nog je tuin overhoop. Dus echt alles wat van jou is wordt je afgenomen.
   Een vraag is dan ook: Waar in je leven herken je dit? Dat jouw grenzen of misschien je lichaam of geest zijn geschonden? Heb je moeite om nee te zeggen? Of moeite om mensen die je eigenlijk hebben geschaad buiten de deur te houden?
   Ik refereer hier ook aan de twee oudere figuren in je droom. Wie zouden dat kunnen zijn?
   Ik hoop dat dit je verder helpt en hoor het graag als dat zo is, of als je nog meer vragen hebt.

   Groetjes, Esther

 5. Ik heb net een hele enge droom gehad.
  Ik sliep op de bank met mijn dochter en in de keuken hoorde ik een koekenpan waarin een ei geluiden maakte dat het bijna klaar was. Het leek zo echt, dat ik er wakker van werd en de keuken in keek, maar er was niks. Even later weer mijn ogen dicht gedaan en gedroomd dat ik weer op de bank lag en wakker werd, omdat ik dacht dat er inbrekers in mijn huis waren. Ik naar buiten gerend en bij buren aangebeld. Een buurjongen deed open en op dat moment, toen hij heel slaperig de deur opendeed, kwam een andere buurman ook mee naar binnen. Ze gingen praten en even later kwam de buurjongen, de buurman en de vader van buurjongen mee naar buiten om naar mijn huis te gaan en te kijken wat er was. Op dat moment belde ik even met mijn man, die aan het werk was en ik hem niks over de inbrekers verteld heb, waarbij hij vroeg of hij naar huis moest komen. Ik zei dat dit niet hoefde. Eenmaal opgehangen gaan we met z’n allen naar binnen om te kijken wie er binnen is. Daar zit mijn zusje aan de eettafel te eten en mijn vader is op de bank met ons dochtertje aan het spelen. De woonkamer hadden ze veranderd en versierd, omdat ik een paar weken terug jarig was en zij dit niet met me gevierd hadden, waardoor ik geïrriteerd reageerde en zei: “Waarom komen jullie zomaar langs en naar binnen als dieven”, terwijl ik de rolgordijnen weer dicht deed, omdat ze die ook omhoog hadden gedaan. Waarop mijn zusje antwoordde en zei: “We komen voor jou en je dochtertje om jullie mee te nemen.” Op dat moment dacht ik dat ik wakker werd, omdat ik echt een geluid hoorde van een deur die open ging en iemand die naar de woonkamer liep. Ik dacht dat het mijn man was, maar nee hoor er kwamen 2 personen binnengedrongen, terwijl ik nog steeds op de bank naast mijn dochtertje lag. Ze trokken aan mij en toen werd ik wakker, waardoor ik nu niet meer kan slapen van de schrik. Kan iemand mij aub vertellen wat dit betekent?

  1. Hallo Nigii,
   Ik kan me voorstellen dat je dit geen fijne droom vond, want er komen de hele tijd mensen jouw huis in die je niet hebt uitgenodigd. Je eigen huis is normaal gesproken bij uitstek de plek waar jij mag doen en laten wat je wilt en waar jij mag bepalen wie er naar binnen mogen en wie niet. In je droom zijn het echter vooral de andere mensen die in de droom voorkomen, die bepalen wat er in jouw huis gebeurt. In de nacht laten dromen ons vaak op een symbolische manier zien wat er overdag ook gebeurt, dus de vraag is of jij het in je dagelijkse leven herkent, dat andere mensen over jouw grenzen gaan en dingen bepalen, terwijl dat eigenlijk niet aan hen is maar aan jou? Als je dit herkent, dan zou je voor jezelf eens na kunnen gaan hoe je kunt leren om je eigen grenzen te stellen en te bewaken, want zonder grenzen wordt het een beetje zoals in de droom en dringt iedereen jouw ruimte binnen en dat kost veel te veel energie! Heb je hier wat aan?
   Harte-groet,
   Marielle

 6. Ik had jaren geleden een aantal keer dezelfde droom. Ik sta voor de voordeur en zie bij het raam naast de deur het gezicht van de inbreker. Ik krijg nog steeds de kriebels als ik aan het gezicht denk (iemand liet mij het gezicht van de man die in veel mensen hun droom voorkomt zien, en ik dacht gelijk ‘ja dat is mijn inbreker’, maar dat terzijde). Het is elke keer hetzelfde gezicht. In elke droom schrik ik ontzettend en in elke droom probeer ik op een andere manier uit mijn huis te ontsnappen. Nu jaren later, heb ik weer gedroomd over een inbreker. Maar dan anders. Ik sta boven voor mijn raam en zie een inbreker. Hij is helemaal in het rood gekleed. Ik ren naar buiten en schreeuw dat hij weg moet gaan. Hij loopt richting mij om een uitweg te zoeken, maar ik blokkeer de weg en ga pal voor hem staan en schreeuw en gil alle woede uit me. Ik kan me zijn gezicht niet voor me halen. Maar wat betekenen deze dromen?

  1. Hoi Siemoonee,

   Dank voor deze dromen. Een prachtig voorbeeld van ontwikkeling in dromen en in ons leven.

   Jaren geleden werd je in terugkerende dromen lastig gevallen door een inbreker waarvoor je steevast op de vlucht sloeg. Inbrekers zijn mensen die over jouw persoonlijke grenzen gaan. Kun je terug halen wie of wat dat in die tijd geweest kan zijn? Iemand of iets zo beangstigend, dat je als het ware uit je lichaam trad om eraan te ontsnappen?

   Nu komt de inbreker terug, maar jij bent veranderd. Je bent groter (je kijkt van boven op hem neer), sterker, gegroeid in alle opzichten en je pikt dit niet meer! Je gaat er op af, blokkeert hem zodat hij jouw grenzen niet meer kan overschrijden. En je schreeuwt al je woede uit. Alles wat in al die jaren is opgebouwd. Je ontlaadt volledig. Wat een krachtig beeld!

   Het enige waar ik nog benieuwd naar ben is de rode kleur van de inbreker van nu. Wat betekent rood voor jou? Dat zou iets kunnen zeggen over waar deze figuur voor staat.

   Graag hoor ik van je,
   Hartelijke groet Esther

 7. Hoi Esther,

  Heel erg bedankt voor uw reactie! Bijzonder hoe dromen de ontwikkelingen die je in het leven doormaakt kunnen weergeven. Ik heb me afgevraagd wie of wat deze inbreker voor moest stellen. Maar ik vind het lastig. Het meest logische voor mij is dat de inbreker staat voor mezelf, en mijn onzekerheden.

  In eerste instantie heb ik niks bijzonders met rood. Het enige wat ik kan bedenken, is dat ik vroeger heel mijn kamer met rode elementen had gedecoreerd. Rode tafeltje, rode gordijnen, rode lampen, etc. Op een gegeven moment wilde ik geen rood meer in mijn kamer, en heb ik al het rood uit mijn kamer gehaald. Net zoals ik nu geen ‘rode inbreker’ in mijn kamer wil?

  1. Hallo Siemoonee,
   Ik denk dat je de inbreker goed hebt geduid. Dat deze voor je angst en onzekerheden van vroeger staat en je je toen als het ware niet veilig in je eigen huis, je eigen lijf hebt gevoeld.
   En ook de kleur rood herken je als dat wat niet meer bij je past en waar je nu keihard nee tegen zegt. Dat is nodig nu.
   Een volgende stap zou kunnen zijn dat je de inbreker leert accepteren als een deel van jou. Wat hij in feite ook is. Dat deel wat niet altijd zeker is, je kwetsbaarheid. Dat deze er ook mag zijn.
   Hartelijke groet Esther

 8. Ik vraag me af waarom ik in mijn dromen nooit de politie kan bereiken of dat het nr niet te vinden is in mijn gsm als ik ze nodig heb? In realiteit stond dat nr niet in mijn gsm dus heb ik die ondertussen opgeslagen. Dacht dat dit me geruster zou stellen maar nee ze blijven onbereikbaar in mijn dromen. Mvg Marjon

  1. Hoi Marjon,
   Je belt meestal de politie op het moment dat je echt hulp nodig hebt. Als je in je dromen de politie niet kunt bereiken, zou dat kunnen betekenen dat je in je dagelijks leven moeite hebt om hulp in te schakelen op het moment dat het echt nodig is.
   Herken je dat in jouw leven? Ik hoor het graag.
   Hartelijke groet Esther

 9. Marlene,
  Vanmorgen werd ik steeds wakker en elke keer werd ik wakkeromdat er inbrekers in mijn huis waren.
  1. De eerste keer zijn mijn zoon en ik langs ons huis gereden om even naar de winkel te gaan en toen we terugkwamen waren de deuren open en ik stuurde mijn zoon om te gaan kijken, terwijl ik hulp ging zoeken. Ik zocht naar hulp, maar vond die niet, belde mijn man op en die kreeg ik niet aan de telefoon. De inbrekers hadden mijn zoon afgetakeld toen ik na enkele minuten terug kwam naar huis.
  Ik werd plotseling wakker in mijn droom in de vroege ochtend en viel weer in slaap.
  2. Toen droomde ik dat een inbreker via een klein raampje van de wc naar binnen probeerde te komen en ik pakte een houwer om hem te kappen en ging die weg. Ik lag enkele minuten op het bed en viel weer in slaap.
  3. Nu probeerde die inbreker via het raam van mijn slaapkamer naar binnen te komen, maar ik sloeg die met een stok dus ging die terug en brak de voordeur. Ze kwamen met een hoop mensen op me af, vrouwen zowel mannen alsof ze niets zouden doen. Mijn zoon begon met 1 van de rovers te vechten en ik schoot met een pistool en kreeg mijn zoon per ongeluk en daarna schoot ik weer en kreeg 1 van de rovers. Ik kapte 2 anderen aan hun arm en ze bleven allemaal in de kamer zitten en wachtende op de politie. In alle 3 dromen probeerde ik mijn man te bellen en kon hem nergens bereiken.
  Wat is betekenis van rovers in dit geval? En vreemd dat ik mijn man in geen van de gevallen kon bereiken om hulp te bieden.

  Alvast bedankt.

  1. Hallo Marlene,

   Als je over inbrekers droomt kan het twee kanten op qua betekenis. Ga maar voor jezelf na bij welke van de twee jij het meeste voelt:
   1) De inbrekers staan symbool voor eigenschappen die bij jou horen, maar die jij liever ontkent, omdat jij het zelf niet zulke mooie eigenschappen vindt. Met andere woorden: die inbrekers representeren jouw schaduwkanten. Omdat je deze eigenschappen overdag onderdrukt, ga je er ’s nachts over dromen en kloppen ze in de vorm van inbrekers alsnog bij je aan. Dit is een manier van je bewustzijn om je uit te nodigen om ook de eigenschappen die je minder vindt aan jezelf te accepteren, want alleen dan ben je als mens één geheel en alleen dan kan je vol in je eigen kracht staan. Schaduweigenschappen bevatten vaak veel energie en als je je daar bewust van wordt en ze accepteert, dan kan dat enorm helpen bij je persoonlijke groei.
   2) De inbrekers staan symbool voor mensen die in het dagelijks leven regelmatig jouw grenzen overschrijden. Je droom probeert je te stimuleren om juist naar die mensen krachtiger te worden in het stellen van je eigen grenzen.

   Het feit dat je in je dromen steeds je man niet kan bereiken betekent volgens mij dat dit echt iets is dat je op eigen kracht moet doen. En dat klopt eigenlijk ook wel, want of je nou je eigen schaduwkanten moet integreren of beter je eigen grenzen moet leren stellen, dat zijn nou allebei van die dingen die een ander nou eenmaal niet voor je kan doen.

   Ik zou het leuk vinden om nog even van je te horen of dit je verder helpt in het onderzoeken van deze dromen. Dank je wel in ieder geval voor het delen!
   Alle goeds,
   Marielle

 10. Ik werd wakker zo 5/6 uur in de ochtend. Ik sliep bij mijn ex-vriend. Hij gaat altijd vroeg werken. Ik sluimerde en normaal hoor ik als hij weggaat maar nu niet. Totdat ik geluiden hoorde en zag dat iemand via een luik naar binnen wilde komen. Ik was even versteend van schrik. Toen ik actie wilde gaan ondernemen was de inbreker al neergestreken in de kamer. Ik wilde hem slaan met een stok, maar hij duwde mij opzij. Toen werd ik wakker, omdat ik dacht ‘hij doet me wat’ en dat zag ik niet zitten. Ik heb die relatie al 1 jaar niet meer. Maar in de droom was ik wel bij hem thuis.

  1. Aangezien je in je droom bij je ex-vriend slaapt, ligt het voor de hand om te denken dat deze droom over jouw gevoelens over jullie relatie gaat. In dat geval kan je je afvragen waarom jij in de droom nog bij hem thuis slaapt, terwijl jullie relatie al een jaar over is: wat zoek jij daar, wat zou je nog van hem willen, kan je van de energie waar je ex-vriend voor staat wel wat meer of wat minder in je leven gebruiken? Lijkt het gedrag van de inbreker op het gedrag van jouw ex-vriend of hebben die twee niets met elkaar te maken? Zomaar wat vragen waarmee je deze droom verder kunt onderzoeken.

   Het kan ook zijn dat die inbreker meer met jou dan met je ex te maken heeft. In dat geval vertegenwoordigt die inbreker eigenschappen of gevoelens die bij jou horen, maar die jij liever met een stok buiten de deur houdt, omdat je bang bent ‘dat ze je wat doen’ als jij ze toelaat. Zit daar wellicht iets in?

   Een manier om deze droom te onderzoeken is om eens helemaal in de huid van die inbreker te kruipen en te voelen hoe dat voelt. Wat mag die inbreker wat jij niet mag? Welke eigenschappen heeft die inbreker? Zitten daar eigenschappen bij waar jij wel wat meer van zou kunnen gebruiken in je leven?

   Ben benieuwd hoe dit voor je is!
   Hartelijke groeten,
   Marielle

 11. Ik droomde deze nacht dat ik samen met een vriend aan het winkelen was in de supermarkt, maar er ging van alles mis. Zo kwam ik er achter dat ik mijn beurs vergeten was en moest ik naar huis om ze te halen. Bij terugkomst was mijn vriend verdwenen en heb ik de boodschappen verder alleen gedaan. Toen ik buiten kwam stond hij er weer en ging hij mee tot bij mij thuis. Ik vroeg hem om mijn beurs terug te geven. Hij haalde ze uit zijn zak, haalde het geld eruit en stak ze in brand. Ik wou hem nalopen, maar geraakte niet vooruit. Wat verderop stapte hij in een auto, zwaaide nog eens met de bankbiljetten en weg was hij… Vraag me af wat het te betekenen heeft?

  1. Hallo Lisette,
   Dank je wel voor het delen van je droom.
   Geld speelt een centrale rol in deze droom. In het begin vergeet je je eigen geld en aan het einde gaat een ander er recht onder jouw neus met jouw geld vandoor, een vriend nota bene. De droom laat ook zien dat jij daar iets aan wilt doen, maar dat je maar niet vooruit komt. Herken je hier iets van in je eigen leven? Hoe ga jij om met je eigen geld? Komt het (te) makkelijk bij anderen terecht? Laat de droom je daar wellicht iets over zien? Ben heel benieuwd!
   Hartelijke groeten,
   Marielle

 12. Ik had een verwarrende droom.
  Ik sta in een huis/opslag ruimte vol papieren en kunstwerken en er loopt daar een redelijk grote donkerblauwe hond. Hij komt over als half wild en ik ken zijn naam Ringo.
  Wanneer ik hem aai zie ik een grote doorn in zijn rug steken.
  Ik kalmeer de hond en trek de doorn er moeiteloos uit.
  Ik wil iets gaan opbergen in de opslag dus schuif ik een verouderd gedeelte open. Op dat moment rent Ringo naar buiten door een ongemerkte opening en een onherkenbare brede man met kap over het hoofd komt binnen.
  Wat doe jij hier ? Hoor ik mezelf hardop vragen terwijl mijn handen mijn gsm vast nemen en het nummer van de politie draaien. Hierna wordt ik wakker

  1. Hallo Nivey,
   Dank je wel voor het delen van je droom! Dieren representeren in dromen vaak een bepaald type energie waar je in je eigen leven wel wat meer of wat minder van zou kunnen gebruiken. De vraag is dus met welke eigenschappen jij Ringo associeert en of jij van deze eigenschappen wel wat meer of wat minder zou kunnen gebruiken op dit moment in je leven. Ik vind het in ieder geval een heel positief gegeven dat jij moeiteloos de doorn uit Ringo’s rug haalt en hem geruststelt, want zo vindt heling plaats. Speelt er op dit moment iets in je leven waar het fijn zou zijn als iemand ‘de angel’ eruit zou halen en jou gerust zou stellen? Zo ja, dan zegt de droom dat jou dit moeiteloos gaat lukken. Ringo vindt vervolgens zijn vrijheid door een opening die eerder niet opgemerkt was. Er ontstaan dus nieuwe mogelijkheden als de angel er eenmaal uit is, ook heel positief.

   Maar er is nog een obstakel te overwinnen en dat is die onherkenbare brede man met die kap over zijn hoofd. Waar zou deze man voor kunnen staan? Als je iemand in je leven zou kunnen uitnodigen om de rol van die man in je droom na te spelen wie zou je dan uitnodigen? Wat zijn jouw associaties met die man met die kap? Wat was er volgens jou tussen jou en die man gebeurd als je verder had gedroomd? Zo maar wat vragen waarmee je deze droom zelf verder kunt onderzoeken. Ben heel benieuwd wat dit jou brengt!
   Hartelijke groeten,
   Marielle

 13. Ik droomde dat ik in een garage stond. Twee ongure types begonnen de deur in te slaan om in te breken. Deze deur leek wel van karton en was al helemaal ingedeukt. Ik liet me zien met twee pistolen in mijn hand en dreigde te schieten als ze niet weggingen. Omdat ze bleven staan schoot ik, maar er kwam alleen water uit. Ze begonnen me keihard uit te lachen.

  1. Hallo Tim,

   Inbrekers zijn figuren die zich ongevraagd aan je opdringen. Ze gaan daarmee over jouw grenzen en je gevoel van veiligheid.

   In jouw droom komen ze eigenlijk heel makkelijk binnen, want de deur lijkt wel van karton.
   Herken je dat ergens in je leven nu Tim? Zijn er mensen die makkelijk over jouw grenzen gaan?

   Toch laat je je niet kennen, want je staat daar met twee pistolen in je hand. Klaar om te schieten. En dan komt er slechts water uit en wordt je keihard uitgelachen.
   Ken je dit in je leven? Dat je klaar bent voor de strijd, maar niet over de juiste munitie beschikt?

   Als het mijn droom was Tim zou ik denken dat ik met die pistolen als het ware woorden wil afvuren op hen, die mijn grenzen overgaan. Maar zit de emotie zo hoog dat er slechts tranen komen (het water uit je droom). Zou dit in jouw geval ook zo kunnen zijn? Is dat wat de droom laat zien? En komt daar wellicht ook schaamte bij kijken? (het uitlachen in je droom)

   Dit is wat ik zo terug lees in je droom Tim. Ik hoop dat je zo meer zicht op je droom hebt gekregen.

   Esther

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s