Verhuizen in dromen

balkonnetjeEen van de meest populaire blogs op deze dromenblog gaat over huizen. Veel mensen zijn nieuwsgierig naar de betekenis van hun droom met een huis en plaatsen hun dromen op de blog. Afgelopen tijd plaatste een lezeres de volgende droom:

Ik droom al een paar nachten dat ik aan het verhuizen ben. Een leuk appartement met grote raampartijen en twee leuke balkonnetjes. Helaas kan ik daar nog niet bij, het ligt vol met rommel en de ramen zijn dichtgegroeid met beplanting. Er moet nog veel gebeuren, veel achterstallig onderhoud. Er staan zelfs nog spullen in van de vorige bewoner. Maar het gekke is, dat mijn persoonlijke spullen er al wel staan, maar mijn meubels staan nog in het andere huis. Als ik wakker word ben ik doodmoe, maar nu had ik voor het eerst een fijn gevoel dat ik van het huisje wat ging maken…

Wanneer je verhuist maak je een overgang. Je gaat van dat wat je helemaal kent, met al je dagelijkse gewoonten, de piepjes en de kraakjes in je huis, de vaste plek voor je spullen, naar een nieuwe plek. Vaak vraagt het wat tijd om te wennen. Waar zitten de lichtknopjes, waar leg ik mijn sleutels, hoe richt ik het in? Je groeit als het ware in je nieuwe huis en gaat je weer ‘thuis’ voelen. Bij dromen over verhuizen kijken we op psychologisch- en zielsniveau ook naar die overgangen.

Huizen staan voor wie je zelf bent en hoe je in het leven staat

Deze droomster is een overgang aan het maken. Ze is in ontwikkeling. insect uit coconZe gaat naar een leuk appartement met balkonnetjes. In een mailwisseling over deze droom schreef ze dat haar nieuwe huis staat voor een huiselijk en intieme sfeer waar ze kan genieten met haar kinderen en waar ze de momenten van het leven kan vieren. In de droom staan haar persoonlijke spulletjes, het meest dichtbije van haar bezit, al in het nieuwe huis. Je kunt zeggen, in het diepst van haar wezen herkent ze al dat ze die eigen sfeer zou kunnen creëeren, zoals haar nieuwe huis, haar nieuwe manier van zijn, is.

Werk aan de winkel

Daarnaast is er in de droom natuurlijk nog wel werk aan de winkel. Er is nog rommel, het is dichtbegroeid met beplanting. Het is belangrijk dat ze schoon schip gaat maken en ook echt handen en voeten gaat geven aan die nieuwe sfeer. Dat ze onder ogen gaat zien wat haar nog belemmert. De droomster schreef dat ze bezig is haar onderdrukte gevoelens over het verleden te verwerken en te leren om niet meer naar de standaard van anderen te leven maar haar leven zelf in te vullen, op haar eigen manier. Zo kan ze ‘de ramen open zetten’ en ook naar buiten uitstralen wie ze van binnen is.

Wat leuk is om te vertellen is dat de droomster schreef dat ze geraakt was door de uitleg en dat haar ‘appartementje’ bijna klaar is.

Wanneer je nu zelf merkt dat je vaak droomt over huizen en er een ontwikkelstap op handen is, stuur ons je dromen. Ook start binnenkort bij het ITIP de Opleiding en het Persoonlijk Traject, een fijne plek om grote levensstappen te maken.

Door: Nanske Kuiken

2 gedachten over “Verhuizen in dromen

  1. Hoi, ik heb twee dagen achter elkaar gedroomd dat ik weer op kamers ging wonen met 1 raam met glas en lood. 1 x was ik in het huis waar ik als eerste op mezelf ging wonen en waar ik me heel gelukkig heb gevoeld.
    Groetjes!

    1. Wat leuk dat je juist nu weer van die gelukkige tijd droomt. Het gevoel van die tijd is blijkbaar nu weer belangrijk. Dat je je weer zo gaat voelen als in die tijd of dat je juist die energie weer meer gaat opzoeken. Het gevoel dat er nog veel mogelijk, als je op kamers gaat is alles nieuw, of dat je het helemaal op jouw manier deed. Als dromer weet je hierop wel het antwoord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s