Dromen over dieren

Zo slim als een vos, zo sterk als een beer, zo wijs als een uil… Dieren in dromen vertegenwoordigen vaak onvermoede krachten die in ieder mens zitten. Op hetgeschenkvanjedromen.nl staat het volgende stukje droom;

“Samen met Sandra, mijn dochter ben ik in een klein park. Tijdens onze wandeling ontmoeten we een jonge zwarte beer. Hij loopt met ons mee alsof ‘ie nooit anders heeft gedaan. Zappa, de hond die ik ooit had, is er ook bij en hij huppelt vrolijk mee. De wereld ziet eruit als na een regenbui maar nu is het weer droog. “

Wat betekent dit nu?

De zwarte beer en de hond lopen mee alsof het de gewoonste zaak is. Het zijn dieren die deze droom kleur geven. Het zijn aspecten van de droomster zelf. Zij kan gaan voelen; waar staat een zwarte beer voor voor mij, welke energie vertegenwoordigt deze beer? En ook; Zappa, mijn hond van vroeger, welke energie had hij? De antwoorden daarop geven zicht op de krachten die deze mevrouw tot haar beschikking heeft en waar ze zich misschien niet zo bewust van is. Ze vecht niet met de beer, maar ze lopen samen op. In het dagelijks leven kan zij situaties tegemoet treden met de beren- en hondenkracht. Het kan zijn dat ze haar moed of kracht of gelijkmoedigheid kan aanspreken. Net die woorden die voor haar van toepassing zijn.

Het beeld wordt ondersteund door de mededeling; de wereld ziet er uit als na een regenbui en nu is het droog. De associatie die het oproept is dat er een frisse start gemaakt kan worden, een nieuwe frisse situatie in het dagelijks leven vangt aan met de beren- en hondenkracht ter beschikking.

Droom je zelf over dieren? Voel eens wat de energie is die dat dier representeert. Heb je als je naar jezelf kijkt te veel van die energie of kun je er wel meer van inzetten in je dagelijks leven.

Veel plezier met het onderzoek!

door Nanske Kuiken

Advertenties

Een gedachte over “Dromen over dieren

  1. ik heb de dromendvd met veel plezier gekeken en bij het hoofdstuk dromen over dieren, dacht ik meteen, dat ik nog nooit over een dier heb gedroomd. ik had al zin om naar bed te gaan en te dromen over tijgers of leeuwen, zodat ik die kracht lekker in de dag in kon zetten.
    ik droom over een dier: een pasgeboren lammetje, nog nat van het geboortevocht en de navelstreng nog aan haar buikje. ik lijn het lammetje aan en ga er mee wandelen. voorbijgangers wijzen mij erop, dat dit een kwestie is van dierenmishandeling. ik wil eerst niet luisteren, maar besluit toch het lammetje op een kliko te zetten om haar aan een nader onderzoek te onderwerpen. ik zie, dat ze bijna dood is door de wandeling en ik denk: dit is zo kwetsbaar. dit moet je koesteren, warmte geven, in je armen nemen en liefhebben.
    mijn eigen idee hierover is, dat ik mijn kwetsbaarheid mag beschermen. ik moet er niet mee te koop lopen, zodat het sterft. ik mag het koesteren en beminnen. ik mag het laten zien als het veilig is, maar ik mag het niet overvragen. de droom is voor mij heel kostbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s