Dromen over dieren

Dieren in dromenZo slim als een vos, zo sterk als een beer, zo wijs als een uil. Dieren in dromen vertegenwoordigen vaak onvermoede krachten die in ieder mens zitten. Op dromenuitleg.nl staat het volgende stukje droom:

“Samen met Sandra, mijn dochter, ben ik in een klein park. Tijdens onze wandeling ontmoeten we een jonge zwarte beer. Hij loopt met ons mee alsof ‘ie nooit anders heeft gedaan. Zappa, de hond die ik ooit had, is er ook bij en hij huppelt vrolijk mee. De wereld ziet eruit als na een regenbui maar nu is het weer droog.“

Wat betekent dit nu?

De zwarte beer en de hond lopen mee alsof het de gewoonste zaak is. Het zijn dieren die deze droom kleur geven. Het zijn aspecten van de droomster zelf. Zij kan gaan voelen; waar staat een zwarte beer voor voor mij, welke energie vertegenwoordigt deze beer? En ook; Zappa, mijn hond van vroeger, welke energie had hij?

De antwoorden daarop geven zicht op de krachten die deze mevrouw tot haar beschikking heeft en waar ze zich misschien niet zo bewust van is. Ze vecht niet met de beer, maar ze lopen samen op. In het dagelijks leven kan zij situaties tegemoet treden met de beren- en hondenkracht. Het kan zijn dat ze haar moed of kracht of gelijkmoedigheid kan aanspreken. Net die woorden die voor haar van toepassing zijn.

Het beeld wordt ondersteund door de mededeling: “De wereld ziet er uit als na een regenbui en nu is het droog”. De associatie die het oproept is dat er een frisse start gemaakt kan worden, een nieuwe frisse situatie in het dagelijks leven vangt aan met de beren- en hondenkracht ter beschikking.

Droom je zelf over dieren? Voel eens wat de energie is die dat dier representeert. Heb je als je naar jezelf kijkt te veel van die energie of kun je er wel meer van inzetten in je dagelijks leven.

Veel plezier met het onderzoek!

Door: Nanske Kuiken

2 gedachten over “Dromen over dieren

 1. ik heb de dromendvd met veel plezier gekeken en bij het hoofdstuk dromen over dieren, dacht ik meteen, dat ik nog nooit over een dier heb gedroomd. ik had al zin om naar bed te gaan en te dromen over tijgers of leeuwen, zodat ik die kracht lekker in de dag in kon zetten.
  ik droom over een dier: een pasgeboren lammetje, nog nat van het geboortevocht en de navelstreng nog aan haar buikje. ik lijn het lammetje aan en ga er mee wandelen. voorbijgangers wijzen mij erop, dat dit een kwestie is van dierenmishandeling. ik wil eerst niet luisteren, maar besluit toch het lammetje op een kliko te zetten om haar aan een nader onderzoek te onderwerpen. ik zie, dat ze bijna dood is door de wandeling en ik denk: dit is zo kwetsbaar. dit moet je koesteren, warmte geven, in je armen nemen en liefhebben.
  mijn eigen idee hierover is, dat ik mijn kwetsbaarheid mag beschermen. ik moet er niet mee te koop lopen, zodat het sterft. ik mag het koesteren en beminnen. ik mag het laten zien als het veilig is, maar ik mag het niet overvragen. de droom is voor mij heel kostbaar.

 2. Ik heb een droom bij de categorie krachtdieren in dromen geplaatst, maar eigenlijk past de droom beter iop deze plek, dus daarom ook maar hier.

  Alhoewel mijn droom ook gaat over ‘mijn huis’ kies ik er toch voor om het hier te plaatsten i.v.m. ‘de slangen’ die mij heel bang hebben gemaakt.

  Ik heb een heel groot oud huis gekochtt met aan alle kanten lekkage. Overal liggen natte doeken om het water op te vangen en overal liggen plassen water Ik weet niet hoe ik het moet verhelpen en maak me zorgen over het feit of ik de reparatie wel kan betalen. Ik ben ook helemaal alleen en zie nergens mijn man (nu mijn ex) en kinderen.
  Dan zijn we plotseling op vakantie. Er is een groot terrein met allemaal huisjes en tenten en heel veel mensen. Er is ook een zwembad en mijn man en kinderen zijn er al naar toe.ik heb eigenlijk geen zin maar ga er dan ook naar toe, maar kan ze dan niet vinden. Het is een heel raar zwembad met allerlei onderdoorgangen waar aan de zijkant allemaal mensen zitten. Ik speur maar zie mijn man en kinderen er niet tussen zitten. Ik loop een stukje terug en dan is plotseling iedereen weg. Er loopt alleen een groepje mannen met allemaal dezelfde jassen aan die heel ernstig kijken de trap op. Ik loop door want ik wil naar mijn huisje maar kan het helemaal niet vinden. Ik pak dan mijn kleren bij elkaar en loop in mijn bikini verder. Ik kom dan de man tegen die de lekkage in mijn huis heeft bekeken en hij zegt dat het allemaal wel meevalt. Er was iets verschoven en daardoor was het overal gaan lekken. Ik loop dan door want ik ben nog steeds op zoek naar mijn man en kinderen. Dan kom ik weer een groepje mannen tegen met allemaal dezelfde jassen aan, maar nu in een andere kleur (groen). Als ik vervolgens buiten kom zitten er overal groepjes mensen op de grond. Ik word tegengehouden door een man en vrouw die bij elkaar op de grond zitten. Zij zeggen ‘wij moeten allemaal naar buiten want er zitten overal slangen’. Ik kijk om me heen en zie dan ook overal slangen kruipen. Ik begin te huilen van ‘ik wil naar mijn kinderen waar zijn ze dan?’ Dan zie ik plotseling een grote slang op mijn stapeltje kleren zitten en gooi het met een schreeuw van schrik van mij af. Overal om mij heen zie ik slangen dichterbij komen en schop ze van mij af. Ik ben heel bang en wanhopig en roep alleen maar ‘ik wil naar mijn kinderen toe, ze weten niet waar ik ben’. Iemand zegt tegen mij ‘eens in de zoveel tijd gebeurt dit. Er zitten hier altijd wel slangen, maar soms zijn het er zo veel dat ze uitgeroeid moeten worden’. Ik kan alleen maar huilen van angst en van wanhoop want ik wil naar mijn kinderen toe. Ik word dan heel bang wakker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s